Memorial Petry Hézlové 24.8.2019

Memoriál Péti Hézlové na podporu onkologického oddělení Nemocnice Chomutov 2019 – 24. 8. 2019 Louny od 14 hod / letní cvičiště u Sportbaru Pivo Zloun

Sportovní akce pro celou rodinu? To byl čtvrtý ročník charitativní akce na podporu Onkologie Chomutov.

Když se spojí srdce na správném místě a parta nadšených sportovců, vznikne z toho sportovní akce na podporu dobré věci. Každý, kdo si přišel zacvičit, zaběhat, projet na kole, s dětmi na dětský program, nebo se jen podívat,  se připojil k projektu, který pomáhá usnadnit život těm, kteří potřebují pomoc a kvalitní lékařskou péči.

V roce 2018 bylo vybráno bezmála 60 tisíc Kč a organizátoři byli plni očekávání, zda se podaří tuto částku ještě překonat. Motivací bylo, že díky těmto  příspěvkům se dařilo revitalizovat oddělení Onkologie Chomutov a mohly proběhnout rekonstrukce, které usnadňují a zpříjemňují pacientům čas, kdy jsou jsou hospitalizováni. Významným pomocníkem úspěšné léčbě je pohodový psychický stav pacientů, což potvrdila primářka Onkologie Chomutov, Mudr. Martina Chodacká, a tomu jistě příjemné prostředí napomáhá.

Rok Memoriálu Péti Hézlové 2019 překonal veškerá očekávání – vybralo se neuvěřitelných 160 470 Kč. To vše od příspěvků sponzorů, dárců a také hodnotné tombole, kde byly takové ceny, jako kočárek v hodnotě 20 tis, jízdní kolo, vyhlídkový let vrtulníkem, nebo například hodnotný šperk.

Celá událost se nesla ve sportovním duchu – konaly se tyto lekce a sporty: běh 7 km okruh, 30 km okruh na kole, fitness lekce Bodyfit, Tabata, Strong, taneční lekce Zumby a závody Kočárkobiku – maminek s dětmi v kočárcích J.. Pro děti se byl připraven parkourový workshop, dětské tancování, skákací hrad, malování obličejů nebo Xbox simulátor Formule 1.